Монтана загуби и двете си контроли в Румъния (снимки)

Монтана загуби и двете си контроли в Румъния (снимки)

Баскетболният отбор на Монтана загуби и двете си контролни срещи с петкратния шампион на Румъния АКС Сепси. В първия си мач в спортната зала в град Сфинто Джордже възпитаничките на треньора Стефан Михайлов отстъпиха със 70:90 (27:25, 16:22, 18:19, 9:24). Монтанчанки бяха равностойни през по-голямата част от двубоя, но допуснаха домакините да направят разликата в последната част. Едно от новите попълнения в лятната селекция на Монтана Изабела Рамона отбеляза 15 точки, с толкова завърши и националката Христина Иванова. Димана Макариева и привлечената от Славия Александра Петрова се отчетоха с по 8 точки. За победителките Ребека Тобин вкара 21 точки, Ребека Гарднър добави 17, а с 16 остана Мари Ружичкова.

Във втората проверка българския тим бе надигран с 58:86 (13:21, 12:22, 10:22, 23:21). Монтанчанки губеха с разлика всяка една от първите три части и успяха да спечелят последната четвърт с 23-21. 178-сантиметровата бразилка Изабела Рамона отново, както и в първия спаринг, се отличи с 15 т., с които бе най-резултатна за Монтана. Една по-малко от нея вкара чрногорският плеймейкър Снежана Алексич, а капитанката на отбора Димана Макариева отбеляза 12 точки.

И двата мача в Северната ни съседка пропусна американката Акеле Майзе. 196-сантиметровият център е с контузия на дясното коляно, от която ще се възстановява още седмица. Тази вечер отборът на Монтана се завърна обратно в България и от понеделник подновява тренировки в зала „Младост“.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.