Паднахме и във втората среща в Стара Загора

Паднахме и във втората среща в Стара Загора

Монтана отстъпи на Берое със 74:84 и изостава с 0-2 в серията за титлата в баскетболната „А“ група-жени. Играе се до три победи от 5 срещи, като третият е в понеделник, 11 април, но вече в зала „Младост“ (18:00 часа). При успех за възпитаничките на треньора Мануел Марков те ще бъдат домакини и в мач №4 в сряда, а решителния пети двубой по програма е на 16 април в Стара Загора.

Монтанчанки започнаха неубедително, което бе добре дошло за беройки, които в средата на втората част имаха преднина от 17 точки. Гостите обаче отговориха със серия от 10-2 и на полувремето сведоха разликата до 9 т. След почивката Берое отново започна по-добре, поведе с 15 т., но баскетболистките на Монтана не се предадоха и след като не позволиха на съперника си да вкара в продължение на три минути успяха да изравнят 61:61. В края домакините бяха по-концентрирани и стигнаха до втория си успех в Стара Загора.

Санта Окоцките-Балткоиене бе най-резултатна за Монтана с 19 точки, една по-малко от нея отбеляза Христина Иванова. За победителките Цветомира Шаренкапова се отличи с 24 т. срещу бившия си отбор, Ребека Тобин завърши с дабъл-дабъл 11 т. и 14 борби.

Берое (Стара Загора) – Монтана 84:74 (23-12, 19-21, 17-19, 25-22)

Берое: Ребека Тобин 11, Виолина Кочева-кап. 8, Цветомира Шаренкапова 24, Саманта Лоджик 8, Теодора Динева 16 (Радостина Христова 14, Жаклин Златанова 3, Димана Костова). Треньор: Татяна Гатева.

Монтана: Санта Окоцките-Балткоиене 19, Марая Кинг 12, Христина Иванова 18, Габриела Николова 5, Димана Макариева-кап. 17 (Виктория Стойчева 3, Евения Нацкина, Александра Петрова, Борислава Денчева). Треньор: Мануел Марков.

Съдии: Мартин Хорозов, Николай Цинцарски, Славчо Нучев.

Зала: „Общинска“-400 зрители.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2022 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.