Монтана остана със сребърните медали след драма в зала „Младост“ (снимки и видео)

Монтана остана със сребърните медали след драма в зала „Младост“ (снимки и видео)

Отборът на Монтана загуби с 60:63 първата си домакинска среща с Берое и с 0-3 серията за шампионската титла в баскетболната „А“ група-жени. В драматичен мач в зала „Младост“ възпитаничките на треньора Мануел Марков успяха да стопят значително изоставане в резултата и 21 секунди преди сирената го докараха до 60:60. Те обаче не успяха да използват психологическото си предимство и позволиха на Виолина Кочева да порази коша им от зоната за трите точки.

Монтанчанки не започнаха добре мача и в началото на втората част губеха с двуцифрена разлика. След почивката играта бе равностойна, но гостите отново се възползваха от някои грешки на съперника си и поведоха с 57-44. Треньорът на Монтана взе прекъсване и след него отборът му направи серия от 9-0, но загуби плеймейкъра си Санта Окоцките-Балткоиене, която напусна за 5 лични нарушения. Последва размяна на кошове, а в последната атака на домакините Марая Кинг вкара за 60:60. Този път треньорката на Берое Татяна Гатева  взе таймаут, а след подновяването на играта Кочева с тройка донесе победата на отбора си.

Марая Кинг бе най-резултатна за домакините с 20 т., капитанката на Монтана Димана Макариева завърши с дабъл-дабъл - 12 т. и 15 борби. За гостите Теодора Динева бе над всички с 19 т., а с 11 т.  и  13 борби се отличи Ребека Тобин. На официалното награждаване баскетболистките на двата отбора получиха сребърните и златните си медали от кмета на Монтана Златко Живков и от президента на БФБ Георги Глушков.

Монтана - Берое (Стара Загора) 60:63 (11-19, 15-16, 18-15, 16-13)

Монтана: Санта Окоцките-Балткоиене 9, Марая Кинг 20, Христина Иванова 10, Габриела Николова, Димана Макариева-кап. 12 (Виктория Стойчева 9, Евения Нацкина). Треньор: Мануел Марков.

Берое: Ребека Тобин 11, Виолина Кочева-кап. 11, Цветомира Шаренкапова 8, Саманта Лоджик 8, Теодора Динева 19 (Радостина Христова 6, Жаклин Златанова). Треньор: Татяна Гатева.

Съдии: Иван Маринов, Владимир Занев, Серафим Петров.

Зала: „Младост“-350 зрители.


Емоциите след края на мача в зала "Младост"

Награждаването на отбора на Монтана

Награждаването на отбора на Берое


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2022 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.