Николай Господинов застава начело на БК Монтана

Николай Господинов застава начело на БК Монтана

Нов треньор ще води женския баскетболен отбор на Монтана през новия сезон. Начело на петкратния шампион на България застава Николай Господинов. 45-годишният спец се срещна днес в Общината с кмета на Монтана Златко Живков. След края на разговора, продължил повече от два часа, бе обявено, че Господинов е новият наставник на отбора. Още от днес той започва работа по селекцията, като в близките дни ще стане ясно кой ще влезе в щаба му.

Николай Господинов е роден на 17 юли 1976 г. в Казанлък. В състезателната си кариера играе като тежко крило-център в столичните ЦСКА, Спартак Евроинс МВР и Левски, а също така в Рилски спортист (Самоков) и Дунав (Русе). Като треньор е работил с женски отбори в три държави - Германия, Испания и Албания. Върхът в досегашната му кариера е Купата на Германия, която печели с Васербург през сезон 2017-2018.

Николай Господинов заменя на поста Мануел Марков-Мъни, който по-рано през седмицата отказа поканата да остане на поста, като посочи личен мотив за това свое решение. Двамата бяха екип през миналия сезон, като Марков бе старши треньор, а Господинов негов помощник. Двамата изведоха Монтана до сребърните медали в първенството на „А“ група и в турнира за Купата на България и до 4-то място в турнира на Адриатическата лига. Сега пред Николай Господинов се отдава възможност да надгради и да се пребори с хегемонията, която от Берое (Стара Загора) наложиха през последните два сезона.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2022 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.