Момичетата на Монтана с две победи в зала „Младост”

Момичетата на Монтана с две победи в зала „Младост”

Отборът на Монтана спечели първия междуобластен турнир по баскетбол за момичета да 14 години.

Той се проведе в зала „Младост”, а възпитаничките на треньора Петър Гергов записаха победи и в двата си мача.

Домакините се наложиха в първия с резултат 68:43 над Рилски спортист (Самоков), воден от бившия треньор на женския тим на Монтана Иван Лепичев.

Във втората си среща монтанчанки измъкнаха минимална победа с 52:50 над Миньор (Перник), който е традиционно труден за тях съперник.

В основата на този труден успех бяха Йоана Младенова, Симона Николова и Габриела Ангелова.

Трите са вече национални състезателки и преди седмица се завърнаха от първия си лагер-сбор с формацията на България в тази възрастова група.

В третата среша от турнира в зала „Младост” Рилски спортист победи Миньор с 48:41.

До края на март трите отбора ще се срещнат още по два пъти.

На 15-ти домакин ще бъде „Арена Самоков”, а на 22 март Перник ще домакинства на последния турнир.

По регламент първите два отбора в крайното класиране се класират за зоналния етап от държавното първенство по баскетбол за момичета да 14 години.

Съставът на Монтана: Цветина Цветанова, Никол Николаева, Ася Асенова, Габриела Ангелова, Йоана Младенова, Катерина Илиева, Карина Димитрова, Шумена Нончова, Симона Николова, Кристина Салтирова, Валентина Горанова, Теодора Асенова, Христа Иванова, Сабина Атанасова. Треньор: Петър Гергов.

Резултати I турнир: Монтана – Рилски спортист 68:43, Монтана – Миньор (Перник) 52:50, Рилски спортист - Миньор 48:41.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.