С 23 точки разлика паднаха баскетболистките в Бургас

С 23 точки разлика паднаха баскетболистките в Бургас

Баскетболистките на Монтана записаха сериозна загуба при гостуването си на Нефтохимик в Бургас в първа среща от ½ финалния плейоф за титлата в НБЛ при жените.

В четвъртия ден от Страстната седмица възпитаничките на треньора Николай Боруков бяха разгромени край южното ни черноморие с резултат 70:93.

Срещата започна уж равностойно, но след няколко изравнявания домакините направиха силна серия и се оттеглиха на почивката с аванс от 10 точки.

До края на мача те периодично увеличаваха преднината си, като решаваща роля за това изигра борбата под двата коша, която бургазлийки спечелиха категорично.

Драгана Гобелич стана топреализатор на двубоя с 19 т.

Две бивши баскетболистки на Монтана също завършиха завършиха с двуцифрен актив за Нефтохимик.

Вера Перостийска вкара 15 точки, Ивелина Вранчева добави 14 т.

За Монтана Христина Иванова завърши мача със 17 т., Мария Цанкова с 12 т.

По 11 точки в коша на бургазлийки вкараха Радостина Димитрова и Неда Джурич.

Втората среща е на Разпети петък от 18.30 часа отново в зала „Бойчо Брънзов”.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.