Трио от Монтана на лагер с националния отбор девойки до 18 години

Трио от Монтана на лагер с националния отбор девойки до 18 години

Три баскетболистки от Монтана бяха повикани в националния отбор на България по баскетбол за девойки до 18 години. Йоана Младенова, Йоана Иванова и Валентина Горанова заминаха за Правец, където старши треньорът Силвия Пеева и нейният помощник Александър Алексиев събраха тима на лагер. В разширения състав от 16 момичета са още Ивана Николова, Десислава Кантарджиева, Симона Миленова и  Ванеса  Мариноваот Славия, Константина Какогиани, Виолета Григорова, Борислава Денчева и Мина Василева от столичния Септември, Елеонора Петкова и Емилия Тенева от Левски (София), Златка Маданкова (Берое), Анна Стоянова (Скафати-Италия) и Габриела Влахова (Специна-Италия).

В Правец отборът ни започна подготовка за Европейското първенство в Дивизия „Б”, което ще се проведе в Скопие от 5 до 14 юли. България е в група „В” заедно с Турция, Португалия, Швейцария и Исландия, а залогът е промоция за елитната дивизия. До края на месеца българския тим ще изиграе серия от контролни срещи, като първите две са с Румъния на 15 и 16 юни. Възпитаничките на треньорския тандем Силвия Пеева-Александър Алексиевще участват и на турнири в Скопие (22-23) и Солун (27-29).


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.