Баскетболният шампион Монтана започна подготовка (видео)

Баскетболният шампион Монтана започна подготовка (видео)

Баскетболистките на Монтана започнаха подготовка за новия сезон. На първата тренировка старши треньорът на отбора Стефан Михайлов изведе 10 състезателки, като три от тях - Евгения Нацкина, Анна-Мария Коляндрова и Мария-Магдалена Коляндрова са нови попълнения. И трите са на по 21 години, Нацкина идва от Локомотив (Стара Загора), а близначките, които са възпитанички на столичния Септември, през последните три сезона са играли в елитния датски Лемвик. Старши треньорът Стефан Михайлов привлече в първия отбор и две момичета от ДЮШ Габриела Ангелова и Йоана Иванова, като първата се възстановява от операция и ще тренира индивидуално.

В понеделник шампионът и носител на Купата и Суперкупата на България се събира вече в пълен състав. Тогава към отбора трябва да се присъединят и двете чужденки - родената в Зеница (Босна и Херцеговина) Матея Тавич (27 г.), която играе на поста гард-крило и словенският център Тина Требец (29 г.). Тавич идва в зала „Младост” от ръмънския Сату Маре, а Требец, която преди няколко сезона обличаше екипа на Нефтохимик (Бургас), от Монпелие (Франция), с който през миналия сезон спечели сребърните медали. Радостина Димитрова също пропусна старта на лятната подготовка, но и тя е чакана в понеделник. Националката помага в организацията на европейското първенство за девойки до 16 години, което се провежда в София и отсъства с разрешение на треньора.

С Монтана се разделиха Цветомира Шаренкапова, Мария Желязкова, Дебора Филипова, Преслава Колева, Олга Добровина и Тейлър Манюел. В края на юли Цуми стана г-жа Наумова и ще последва мъжа си Венислав Наумов-Венов Новосибирск (Русия), където той се грижи за физическа подготовка на елитния волейболен Локомотив. Мария Желязкова замина да живее в Англия, а Филипова и Колева преминаха в Локомотив (Стара Загора).

Серията от контролни срещи на Монтана започват през септември и те ще бъдат с отбори от Сърбия (Цървена звезда или Кралево) и Румъния (Брешов или Крайова). До клуба има изпратени покани за участие и в международни турнири в Турция и Гърция, като по-вероятно е да бъде приета тази от гръцкия остров Лефкада. Първият официален мач за българският шампион е на 2 октомври, когато в зала „Младост” ще гостува хърватския Трешневка (Загреб). Двубоят е от първия кръг на турнира на Адриатическата лига.

Кои започнаха подготовка:

Виктория Стойчева, Димана Макариева, Христина Иванова, Габриела Костова, Надежда Симеонова, Евгения Нацкина (Локомотив Стара Загора), Анна-Мария Коляндрова (Лемвик Дания), Мария-Магдалена Коляндрова (Лемвик Дания), Габриела Ангелова (ДЮШ), Йоана Иванова (ДЮШ).

Треньор: Стефан Михайлов.

 


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.