Монтана със 7 националки за предстоящите евроквалификации

Монтана със 7 националки за предстоящите евроквалификации

7 баскетболистки на шампиона Монтана Виктория Стойчева, Христина Иванова, Габриела Николова, Радостина Димитрова, Димана Макариева, Евгения Нацкина и Габриела Костова бяха повикани в разширения състав на България за предстоящите квалификации за Европейското първенство през 2021 година. Още 7 състезателки на Берое (Стара Загора) Карина Константинова, Гергана Иванова, Теодора Динева, Виолина Кочева, Петя Бояджиева, Калина Аксентиева и Златина Калоферова са в списъка на селекционера на държавния тим Стефан Михайлов. Групата от 23 проектонационалки допълват още Естер Мичева, Вероника Джикова, Ивана Николова и Александра Петрова от Славия, Константина Какогиани (Септември), Микаела Дамянова (Шампион 2006), Ива Костова (Льо Авър-Франция), Александра К. Петрова (Торино-Италия) и Христина Тютюнджиева (Рейнстарс-Германия).

Отборът започва подготовка на 8 ноември, като тренировките ще се провеждат в столичните зала „Универсиада“ и „Триадица“. България стартира кампанията с гостуване на Исландия на 14 ноември, а на 17-ти приема в зала „Универсиада“ фаворита за първото място Словения. Четвъртият отбор в група „А“ е този на Гърция.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.