Сряда, Декември 02, 2020
Монтана сдаде Купата на Берое (снимки и видео)

Отборът на Монтана загуби първия си сблъсък с Берое за отличие през този сезон. След 5 поредни успеха над този съперник във всички възможни турнири у нас възпитаничките на Стефан Михайлов-Стьопата бяха надиграни категорично във финалния мач за Купата на България. Пред пълни трибуни в столичната зала „Триадица“, които създадоха невероятна атмосфера, монтанчанки бяха надиграни с 60:45. За беройки това е исторически първи трофей, който ще краси клубната им витрина.

Баскетболистките на Монтана бяха колебливи и в атака, и в защита. Освен това направиха куп индивидуални грешки и показаха много нисък процент стрелба, като от 14 опита от далечно разстояние монтанчанки не поразиха нито веднъж коша на съперника. Това бе използвано по-най-добрия начин от отбора на Берое, който поведе още от първата минута и удържа преднината си до края.

Христина Иванова се отчете с 20 т. за Монтана, но и тя не бе на познатото си добро ниво. С 20 точки двубоят завърши и Теодора Динева от Берое, тя бе обявена и за най-добър състезател (MVP) на срещата. Основен принос за успеха на заралийки има и Радослава Бъчварова, която завърши с 13 т. След края на двубоя президентът на БФБ Георги Глушков връчи купата на капитанката на Берое Виолина Кочева. На полувремето първият баскетболист на Източна Европа играл в НБА награди Цветомира Шаренкапова за избирането й в символичния отбор на България на десетилетието. Бившата баскетболистка на Монтана бе в чужбина по време на церемонията през ноември за 100-годишнината на баскетбола в България и затова получи отличието си със закъснение.

Берое – Монтана 60:45 (24-12, 8-7, 16-19, 12-7)

Берое: Теодора Динева 20, Виолина Кочева-кап. 10, Жаклин Златанова 5, Радослава Бъчварова 13, Гергана Иванова 10 (Калина Константинова 2, Калина Аксентиева, Петя Бояджиева, Златина Калоферова). Треньор: Татяна Гатева.

Монтана: Виктория Стойчева 12, Габриела Николова 2, Димана Макариева-кап. 8, Габриела Костова 1, Христина Иванова 20 (Радостина Димитрова 2, Евгения Нацкина, Анна-Мария Коляндрова). Треньор: Стефан Михайлов.

Съдии: Венцислав Великов, Николай Цинцарски, Иван Маринов.
Зала: „Триадица“ в София-700 зрители.