Монтана тръгна с разгром в Новата 2021 г. (снимки)

Монтана тръгна с разгром в Новата 2021 г. (снимки)

Баскетболистките на Монтана разгромиха с 84:40 Партизан (Белград) в среща от IXкръг на турнира за купата на Адриатическата лига. Това бе първи мач за Новата 2021 година за водения от треньора Стефан Михайлов-Стьопата северозападен български тим. Заради проблеми с прокапалия покрив в зала „Младост“ той се игра в многофункционалната „Арена Вършец“. Заради здравословни проблеми пък Виктория Стойчева не попадна в групата.

Двубоят започна вихрено за символичните домакини, които направиха разлика от 20 точки още след края на първата част. В следващите две монтанчанки понамалиха темпото, но в края отново натиснаха.

Американка Шериз Уилямс се отличи с дабъл-дабъл 14 т. и 12 борби при дебюта си за Монтана. Националката Александра Петрова се включи с 16 т. от пейката за победителките, с които стана и топ-реализатор на мача. За гостите от Белград Бранка Лукович бе най-полезна с 12 т.

За Монтана това бе пета победа от началото на сезона, като отборът има и две загуби. Със спечелените две точки те се изкачиха на второ място във временното класиране. Лидер е Бунучност (Подгорица) с баланс 7-1, но монтанчанки са с един мач по-малко.

Монтана – Партизан (Белград) 84:40 (33-13, 14-7, 14-7, 23-13)

Монтана:Шериз Уилямс 14, Изабела Рамона 5, Димана Макариева-кап. 9, Снежана Алексич 13, Христина Иванова 6 (Александра Петрова 16, Дебора Филипова 11, Гаабриела Ангелова 4, Габриела Николова 4, Евгения Нацкина 2). Треньор: Стефан Михайлов.

Партизан:Невена Вучкович 5, София Олич 10, Марина Стоич, Горана Марянович 4, Бранка Лукович 12 (Марта Йованович 4, Даниела Ковачевич 2, Мина Перишич 2, Йована Вукович 1, Анджела Младженович). Треньор: .

Съдии:Неманя Влахович, Данило Петкович,  Воккан Живкович.

Зала:„Арена Вършец“-пред празни трибуни.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.