Мануел Марков-Мъни пое баскетболния Монтана

Мануел Марков-Мъни пое баскетболния Монтана

Мануел Марков бе представен днес като новият старшитреньор на БК Монтана. Направи го кметът Златко Живков на среща в общината, на която присъства и изп. директор на клуба Петрана Петкова. „Монтана е единствения отбор у нас, който от влизането си в „А“ група през 1989 година е неизменна част от елита. Клубната витрина е богата на отличия, спечелени през това време, затова и интересът към треньорския пост бе голям. Спряхме се на Мануел Марков, защото въпреки своята младост е добър специалист и готов да върне отбора отново на върха“, заяви кметът на Монтана.

Договорът на Марков влиза в сила в началото на юни. До тогава той има ангажимент с юношите U19 на БУБА Баскет, които ще играят във финалния турнир на държавното първенство (екипът на chervenkarton.com му пожелава успех). „Това е голяма предизвикателство за мен, защото за първи път ще работя в женското направлениев баскетбола. Знам какви успехи е постигнал отборът на Монтана, затова и целите и пред мен остават високи - шампионска титла, Купа на България и финал в турнира на Адриатическата лига“, заяви новият наставник на Монтана, който заменя на поста Стефан Михайлов-Стьопата.

Мануел Марков-Мъние роден на 6 ноември 1980 година в София. Той е бивш треньор на Левски-мъже, бил е наставник на юношеския нац. отбор на България до 16 години и на два пъти до 18 години. От 2010 г. е изп. директор и треньор на БУБА Баскет, като от тогава е водил различни юношески гарнитури. Специализирал е в колеж в САЩ.

 


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.