Нов формат в турнира на Адриатическата лига, Монтана и Берое в различни групи

Нов формат в турнира на Адриатическата лига, Монтана и Берое в различни групи

Баскетболните формации на Монтана и Берое (Стара Загора) се разминаха в тазгодишното издание на турнира на Адриатическата лига. През новия сезон в него ще вземат участие 13 отбора от седем държави, които ще бъдат разпределени в две групи. Форматът е нов и ще премине през три фази. В първата отборите са разделени в две групи, във втората ще бъде формирана Суперлига с участието на шест или евентуално осем тима, а заключителният трети етап отново ще бъде в добре познатата ни Финална четворка, която ще трябва да се проведе в периода 19-20 март 2022 г.

Очаква се новият сезон на Адриатическата лига да стартира в средата на септември. По програма в първия кръг Монтана ще гостува на словенския Триглав, а Берое ще започне защитата на титлата си с домакинство на босненския Феникс.

група А: Берое Стара Загора (България), Орлови (Босна и Херцеговина), Бадел 1862 (Северна Македония), Цинкарна Целе (Словения), Феникс (Босна и Херцеговина), Войводина 021 (Сърбия)

група B: Монтана 2003 (България), Партизан 1953 (Белград Сърбия), КАМ Баскет (Северна Македония), Будучност (Подгорица Черна гора), Триглав (Словения),  РМУ Бановичи (Босна и Херцеговина), Пламен Пожега (Хърватия).


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.