Седмица по-рано започват лятна подготовка баскетболистките на Монтана

Седмица по-рано започват лятна подготовка баскетболистките на Монтана

Баскетболистките на Монтана ще се съберат за първата си лятна тренировка на 21 август. Първоначално от клуба бяха обявили, че старта на подготовката за новия сезон ще бъде даден на 28-ми, но новият старши треньор Мануел Марков иска това да стане седмица по-рано. „Съобразяваме се с факта, че срещите от Адриатическата лига започват в средата на септември“, заяви 40-годишният спец. За справка през миналата кампания първия кръг в Лигата по програма бе на 14 октомври.

Мануел Марков вече е разговарял с ръководството на клуба, че трябва да се търсят класни съперници за контролни срещи. „Искам да участваме в един международен турнир, по всяка вероятност в Румъния. В Северната ни съседка има много добри отбори, с голям бюджет и ще ни бъде от полза среща с тях“, каза още новият старши треньор на Монтана.

Миналото лято Монтана гостува за две контролни срещи на петкратния шампион на Румъния Сепси. Преди това пък на три пъти бе канен и участва на международен турнир в Лефкада, като през 2019 година си тръгна като победител от божествения гръцки остров. „Надявам се до началото на турнира на Адриатическата лига да изиграем и поне 1-2 контроли в нашата зала“, заяви още Мануел Марков.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.