Кои са новите съперници на БК Монтана в турнира на Адриатическата лига

Кои са новите съперници на БК Монтана в турнира на Адриатическата лига

Жребият за новия сезон в турнира на Адриатическата лига-жени бе теглен повторно. Причината за това е отказът от участие на досегашния носител на трофея Берое (Стара Загора. За това си решение клубът ще трябва да плати солидна глоба. Така Монтана остана единственият български представител в надпреварата.

12-те отбора бяха разделени на две групи, в които ще играят по системата всеки срещу всеки на разменено гостуване. Възпитаничките на треньора Мануел Марков попаднаха в група „Б“, в която са още РМУ Бановичи, Партизан (Белград), Цинкарна (Целе), Бадел (Северна Македония) и Пламен Пожега (Хърватия).

По регламент първите четири отбора от двете предварителни групи продължават в т.нар. Суперлига, а най-добрите четири се класират за финалния турнир, който ще се проведе в периода 19-20 март 2022 г. и на който ще бъде излъчен новият шампион на Адриатическата лига. Редовният сезон в турнира ще стартира на 29 септември, като първия кръг Монтана е домакин на Бадел 1862.

група „А“: КАМ Баскет (Северна Македония), Орлови (Босна и Херцеговина), Триглав (Словения), Будучност (Подгорица-Черна гора), Феникс (Босна и Херцеговина) и Войводина 021 (Нови Сад-Сърбия).

група „Б“: Монтана,  РМУ Бановичи (Босна и Херцеговина), Партизан 1953 (Белград-Сърбия), Цинкарна (Целе-Словения), Бадел 1862 (Северна Македония), Пламен Пожега (Хърватия).


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.