Баскетболният Монтана се подсили с националка на Литва

Баскетболният Монтана се подсили с националка на Литва

Национална състезателка на Литва е първото ново попълнение в лятната селекция на баскетболния Монтана. 175-сантиметровата Санта Ококуте-Балкойене подписа договор с петкратния шампион на България за срок от една година. Санта е родена през 1992 година, играе на позицията гард-крило и идва от латвийския Лиепая. С екипа на Айтес Каунас през 2020 година печели купата на Литва и е избрана за MVP на финалния турнир.

През кариерата си Санта Ококуте-Балкойене е играла още за Лулеа Баскет, Арка Гдиния, Васенбург, Умеа Баскет, Кади Ла Сеу, Судува, Тинтос де Торо, Сиаулиу Рута и Аистес (Литва), има мачове и в Евролиигата. Санта, която в края на м.г. стана майка, трябва да дойде в Монтана в края на август, когато новият и отбор ще започне лятна подготовка.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.