Ново име в треньорския щаб на БК Монтана

Ново име в треньорския щаб на БК Монтана

От зала „Младост“ представиха новия пом. треньор на Монтана. Неговото име e Николай Господинов, роден е в Казанлък на 19 юли 1976 г. и в състезателната си кариера е носил екипите на столичните ЦСКА, Спартак Евроинс МВР и Левски, а също така в Рилски спортист (Самоков) и Дунав (Русе). 45 годишният специалист влиза в щаба на новия ст. треньор на Северозападния гранд Мануел Марков. Двамата са работили в тандем в мъжкия тим на Левски (София) преди години.

„Искам да благодаря на Мануел Марков, на кмета на Монтана Златко Живков и на изп. директор на клуба Петрана Петкова за поканата и за доверието им към мен. Монтана е клуб с големи традиции в женския баскетбол, с отлична организация, надявам се да създадем един боеспособен отбор, който да практикува атрактивен и агресивен баскетбол и да радва феновете“, заяви Господинов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Любопитното е, че в България той за първи път ще работи с жени. В чужбина обаче Николай Господинов е водил женски формации в три държави - Германия, Испания и Албания. Върхът в досегашната му кариера е Купата на Германия, която печели с Васербург през сезон 2017-2018. На финала тимът му разгромява Келтерн със 78:53, като със съществен принос за успеха е бившата баскетболистка на Монтана и Берое Моник Рийд. В директния двубой за трофея американката вкарва 30 точки и завършва с 10 борби и е избрана за MVP на финалния турнир.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.