Американски център подписа с Монтана

Американски център подписа с Монтана

В Монтана продължават да са активни на трансферния пазар. Седмица преди отборът да стартира лятната си подготовка от зала „Младост“ се похвалиха, че са подписали с втора чужденка. Това е американката Марая Кинг, която е родена през 1990 година и играе на позиции 4 и 5. Кариерата на 188-сантиметровата баскетболистка започва през 2008 години в гимназиален тим от Чикаго, след което в продължение на три сезона се състезава за университет в Илинойс.

От 2014 година идва в Европа и играе за отбори от Румъния, Чехия, Турция и Полша. Марая Кинг се подвизава за кратко и в първенствата на Египет и Пуерто Рико, а за последно е носила екипа на елитния финландски Catz Lappeeranta. Договорът на 30-годишния център с Монтана е до края на сезон 2021-2022 г. За същия срок преди Кинг с петкратния шампион на България парафира и 175-сантиметровата литовка Санта Ококуте-Балкойене. И двете са чакани на първата тренировка на новия си отбор. Монтанчанки стартират лятната си подготовка на 26 август с едноседмичен лагер във Вършец.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.