Монтана продължава без грешка в Адриатическата лига

Монтана продължава без грешка в Адриатическата лига

В среща от третия кръг на турнира за Купата на Адриатическата лига баскетболистките на Монтана записаха категорична победа с 81:66 като гости на Партизан (Белград) и продължават без грешка от началото на кампанията. Следващата сряда, 20 октомври, те приемат словенския Цинкарна (Целе) в решителна битка за първото място в група „Б“.

В белградската „Ранко Жеравица“ възпитанчките на треньора Мануел Марков влязоха по-добре в мача и спечелиха първата част, но във втората не бяха на ниво и позволиха на домакините да направят силна серия и да се оттеглят на почивката с аванс от една точка 33-32. През второто полувреме българският тим отново взе инициативата и не я изпусна до края.

Димана Макариева бе най-резултатна за победителките с 21 точки. Американката Марая Кинг се отличи със 17 т. и към тях добави 9 борби, а другата чужденка в състава на Монтана Санта Окоцките-Балткоиене завърши с дабъл-дабъл 10 т. и 15 асистенции. За Партизан София Олич отбеляза 27 т., с които стана топ-реализатор на двубоя. Йована Боричич се отчете с 11 т. и 10 борби.

Партизан (Белград) – Монтана 66:81 (14-21, 19-11, 12-22, 21-27)

Партизан: София Олич 27, Анджела Глигич 15, Йована Боричич 11, Горана Марянович 5, Нина Самарджич 4 (Марина Давинич 4, Миляна Чачич, Сара Опачич, София Радойчин).

Монтана: Христина Иванова 18, Димана Макариева-кап. 21, Марая Кинг 17, Санта Окоцките-Балткоиен 10, Габриела Николова 12 (Виктория Стойчева 3, Александра Петрова, Евгения Нацкина, Борислава Денчева). Треньор: Мануел Марков.

Съдии: Тарик Никшич, Самир Кадрич, Намик Фочо.

Зала: „Ранко Жеравица“-40 зрители.

Съдии: Тарик Никшич, Самир Кадрич, Намик Фочо.

Зала: „Ранко Жеравица“-40 зрители.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2022 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.