Монтана се издъни у дома, падна от Марица (снимки)

Монтана се издъни у дома, падна от Марица (снимки)

Отборът на Монтана загуби последната си домакинска среща за 2021 година. Пред едва 50-ина зрители на стадион „Огоста“ монтанци отстъпиха с 0:1 от Марица (Пловдив). Воденият от треньора Светлан Кондев тим изигра слаб мач, в който не успя да убеди, че има сили да се пребори за промоция за елита. Гостите стояха по-добре на терена, удариха две греди, а гол на Веселин Марчев бе правилно отменен заради засада.

Първата опасна ситуация стана пред вратата на домакините в 6-та мин., когато Мариян Тонев нахлу вляво в пеналта и от малък ъгъл стреля в дясната греда. Три минути по-късно монтанци отговориха с бърза контраатака на Димитър Буров от ляво, но от прецизното му центриране Владислав Цеков-Каската не успя да извлече максимума и след след рикошет в тялото на защитник спечели само корнер. В 33-та мин. Тонев напредна от дясно и копна топката над вратаря Мюмюнов, но тя кацна на напречната греда и излезе в аут. До края на полувремето удари на Лиандро Мартис и Владимир Айтов преминаха над вратата.

Второто полувреме започна с натиск на Монтана и в 52-та мин. Айтов сложи топката на главата на Мехди Уамври, но ударът му бе разочароващ. Малко след това Валери Домовчийски можеше да накаже неразбирателство в защитата на домакините, но Мюмюнов се намеси решително и спаси. В 75-та мин. монтанци изпуснаха на два пъти да поведат. Първо Йордан Йорданов насочи с глава топката под гредата, но вратарят Илия Николов изби в корнер. След неговото изпълнение пък защитник на гостите изби пред голлинията.

Така се стигна до 80-та мин., когато влезлият като резерва Айкут Янъков центрира от ляво, а в наказателното поле Домовчийски спечели въздушния двубой с Иван Михов и с глава изпрати топката неспасяемо в горния десен ъгъл за 0:1. До края на мача монтанци се хвърлиха да изравяват, но Идрисс Фудил и Мехди Уамри.

Монтана – Марица (Пловдив) 0:1

Монтана: 1.Ферди Мюмюнов, 21.Александър Башлиев, 3.Иван Михов-кап., 14.Димитър Буров, 33.Стефан Цонков, 13.Йордан Йорданов, 24.Мехди Уамри, 22.Стефан Каменов, 20.Владислав Цеков (46-19.Росен Кръстев), 10.Владимир Айтов, 7.Лиандро Мартис (82-17.Идрисс Фудил). Треньор: Светлан Кондев.

Марица: 86.Илия Николов, 10.Веселин Марчев (90+2-20.Йордан Пейчинов), 8.Александър Праматаров (67-13.Милен Танчев), 17.Валери Домовчийски-кап. (84-5.Димитър Аврамов), 11.Илиян Йорданов, 87.Мариян Тонев (90+3-6.Сами Мехмедов), 19.Мартин Газиев, 7.Симеон Вешев, 21.Станислав Маламов (68-77.Айкут Янъков), 29.Янко Ангелов, 22.Георги Иванов. Треньор: Николай Димитров.

Голмайстор: Валери Домовчийски (80).

Главен съдия: Драгомир Драганов.

Асистенти: Александър Атанасов, Мирослав Симеонов.

Жълти картони: Ферди Мюмюнов, Стефан Каменов (Монтана); Мартин Газиев (Марица).

Стадион: „Огоста”-50 зрители.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2022 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.