Жребият е хвърлен! Монтана приема ЦСКА! Кариана - столичния Септември

Жребият е хвърлен! Монтана приема ЦСКА! Кариана - столичния Септември

Монтана ще играе с ЦСКА на 1/16 финалите от турнира за Купата на България. Жребият бе изтеглен днес в столицата, а пресаташето на досегашния носител на Купата Славия Борислав Константинов изтегли 31-кратния шампион от урната. Това ще бъде своеобразно повторение на финала от 24 май 2016 година, когато пред 30 000 зрители на националния стадион „Васил Левски” червените” се наложиха с 1:0. „Бях сигурен, че ще ни се падне този съперник. Очаквам да стане хубав мач, мач за феновете на двата отбора. Монтана ще игра за победа. Веднъж вече сме отстранявали ЦСКА, защо да не го направим пак”, заяви след като научи срещу кой ще се изправят монтанци президентът на клуба Румен Панайотов.

Новакът във Втора лига Кариана пък приеме на стадиона в село Ерден друг столичен тим Септември. „Хубаво беше да ни се падне някои от грандовете. Това щеше да бъде като подарък за привържениците на отбора. Нашите цели са съвсем други, но няма да се предадем без бой. Сигурен съм, че ще се представим достойно”, заяви новият старши треньор на карианци Веселин Великов.

По регламент победителят ще бъде изтеглен в един мач, а срещите ще се играят на 25, 26 и 27 септември. 1/8 финалите са съответно на 30, 31 октомври и 1 ноември, ¼ финалите и полуфиналите са през 2019 година. Финалът е на 15 май на националния стадион „Васил Левски”.

Купа България, 1/16 финали:

Ботев (Гълбово) – Витоша (Бистрица)

Несебър – Лудогорец (Разград)

Локомотив (Горна Оряховица) – Дунав (Русе)

Добруджа (Добрич) - Локомотив (София)

Представител на Зона Югозапад – Берое (Стара Загора)

ЦСКА 1948 – Ботев (Пловдив)

Арда (Кърджали) – Черно море (Варна)

Черноморец (Балчик) - Ботев (Враца)

Кариана (Ерден) – Септември (София)

Представител на Зона Север – Верея (Стара Загора)

Поморие – Локомотив (Пловдив)

Пирин (Благоевград) - Славия

Монтана – ЦСКА

Литекс (Ловеч) – Етър (Велико Търново)

Струмска слава (Радомир) – Царско село (София)

Представител на Зона Югоизток - Левски (София)


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2022 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.