Неделя, Септември 20, 2020
Демона, Тони Тасев и Росен Кръстев на линия за мача с Арда

Николай Цветков-Демона, Тони Тасев и Росен Кръстев попаднаха в групата на Монтана за предстоящата среща с Арда (Кърджали) от първия кръг на първенството на efbet лига. Тримата се контузиха в контролата с Левски (Лом) и изправиха на нокти треньорския щаб. Днес обаче те се включиха в тренировките наравно със своите съотборници и след това заминаха с отбора за Вършец, където монтанци ще бъдат на лагер. Старши треньорът Никола Спасов няма да може да разчита на защитниците Преслав И. Петров и Александър Башлиев, чиито травми все още не са отшумели.

„Надявам се да започнем новия сезон с победа. Хубаво е, че разрешиха да  има публика на стадионите, защото футбола е преди всичко игра за феновете. Дано дойдат повече хора, а ние да ги зарадваме с добра игра и с трите точки“, заяви Никола Спасов, за когото това ще бъде първи официален мач начело на Монтана.

Срещата на стадион „Огоста“ ще започне с минута мълчание в памет на Васил Таков-Такето и Рени Лазаровa. Бившият футболист на Септемврийска слава напусна този свят два месеца преди да навърши 72 години. Рени Лазаров е дългогодишен сътрудник на Треньорската школа към БФС, тя е родена в село Студено Буче и бе голям приятел на ПФК Монтана.

Групата на Монтана за мача с Арда (Кърджали):

вратари: 1.Марин Орлинов, 12.Филип Димитров;

защитници: 2.Валери Христов, 18.Ваньо Илиев, 3.Иван Михов, 33.Стефан Цонков, 15.Преслав М. Петров;

полузащитници: 10.Владимир Айтов, 20.Димитър Илиев, 13.Йордан Йорданов; 6.Янко Ангелов, 22.Стефан Каменов, 16.Николай Цветков, 21.Борислав Балджийски;

нападатели: 8.Тони Тасев, 23.Сергей Георгиев, 11.Николай Минков, 19.Росен Кръстев.

старши треньор: Никола Спасов.

Монтана - Арда (Кърджали)

Контузени: Преслав И. Петров, Александър Башлиев, Румен Георгиев.

Наказани: няма.

Главен съдия: Николай Йорданов.

Асистенти: Димитър Русев, Драгомир Милев.

Четвърти съдия: Георги Иванов.

Съдийски наблюдател: Петър Петров.

Стадион: „Огоста”.

Събота, 8 август, от 17:45 часа.

Пряко по Диема спорт.