Неделя, Януари 17, 2021
След Нова година Кариана спира участието си в първенството

От ФК Кариана официално обявиха, че след Нова година отборът спира участието си в първенството на Втора професионална лига. За това усилено се говореше през последната седмица, а решението е на ръководството на клуба.

„Казаха ни, че от 1 януари няма да има мъжки тим и всички сме свободни да си търсим нови отбори. Жалко, наистина, но такива са реалностите. Остава ни  още един мач до края на сезона, срещу Хебър (на 11 декември) на наш терен, който трябва да изиграем така, както можем, да го спечелим и да си тръгнем с гордо вдигнати глави“, заяви Веселин Великов след успеха с 2:1 над Струмска слава (Радомир).

Ден преди мача е станало ясно, че тимът се разпуска след последния мач за сезона, а футболистите и треньорите са свободни да си търсят нови отбори. Играчите, които имат действаш договор с клуба от монтанското село Ерден, вече са подписали предизвестия за тяхното прекратяване.

Новината, че мъжкият тим на Кариана ще бъде закрит, шокира футболната общественост. За трите си сезона в професионалния футбол отборът се превърна в сериозен фактор във втория ни ешелон, а през настоящата кампания бе сред най-добрите в групата и се готвеше да атакува място в елита.