Неделя, Януари 17, 2021
Наско ще връща Боби Дамянов на стадион „Огоста“ (снимки)

Футболистите на Монтана проведоха днес първата си тренировка под ръководството на новия си старши треньор Атанас Атанасов. 51-годишният спец пристигна вчера от родния си град Варна, като за него това е четвърто завръщане на стадион „Огоста“. Той разкри, че преди да приеме офертата е провел кратък разговор с кмета Златко Живков и с президента на клуба Румен Панайотов, а договорът му ще бъде за срок от две години.

От него ще се иска към опитните футболисти, с които разполага в момента да привлече талантливи млади местни момчета. Първи в списъка му е 22-годишният офанзивен полузащитник Борислав Дамянов, който през лятото разтрогна договора си с родния си клуб Монтана и премина в Кариана (Ерден). С екипа на карианци Боби има 4 гола и 3 асистенции и е с основна заслуга отборът да заема лидерската позиция във Втора лига.

Атанас Атанасов заяви, че неговият предшественик Никола Спасов, който си отиде внезапно от този свят миналия понеделник му е оставил добра основа от отлично подготвени и физически, и тактически футболисти. „Много нелепо е това, което се случи с Никола Спасов. Имам страхотни спомени с него. Бях 17-годишен, когато за първи път ме повикаха в мъжкия тим на Спартак (Варна), а Спасов бе един от лидерите на отбора тогава, но се държеше равен с равен с мен. Прекрасен човек, отличен треньор, жалко само, че така бързо си отиде от този свят. Бог да го прости!“.