100 години футбол в Монтана (снимки и видео)

100 години футбол в Монтана (снимки и видео)

Футболисти, треньори и ръководители от пет поколения бяха наградени по време на официалните чествания на 100-годишния юбилей на ПФК Монтана. Събитието се състоя на стадион „Огоста“ и очаквано се превърна в празник за всички присъстващи. Към тях се обърна кметът Златко Живков, който припомни накратко историята на клуба, благодари на всички участвали в писането и, а накрая призова с едноминутно мълчание и ставане на крака да бъде почетена паметта на онези, които вече не са между живите.


Гвоздеят на програмата бе демонстративната среща, в която един срещу друг застанаха ветерани носили екипа на Септемврийска слава/Монтана до 1993 година и футболисти от отбора, който спечели промоция и за първи път участва в елитната „А“ група през сезон 1994-1995 година. Първият тим игра в бяло и част от него бяха Слави Георгиев-Порфи, Дилян Иванов, Панталей Заков-Пантана, Веселин Игнатов-Чангата, Илиян Антонов-Карата, Димитър Димитров-Пикси, Валери Дилов и Митко Асенов, за формацията в синьо пък се пуснаха Виктор Георгиев, капитанът Владимир Арнаудов, Георги Иванов, Валери Борисов-Бирата, Трифон Георгиев-Зуека, Галин Славчев, Светлан Кондев и Венци Иванов. Съдийството също бе на високо ниво – в едната част от игрището ред въдворяваше Ваньо Данков, а в другата Панталей Младенов-Пършинга.

След „батковците“ на терена излязоха и най-малките таланти от ДЮШ на Монтана. От това, което те показаха, зрителите могат да са спокойни – расте достойна смяна на тези, които предстоеше да бъдат наградени.

 

Плакет, сребърна значка на БФС и още редица артикули с емблемата на клуба връчи кметът Златко Живков на отличниците в 100-годишнината история на футбола в Монтана. Първо бяха наградени председателите и президентите, след това треньори, играчи, масажисти, служители и фенове.


Кметът на Монтана и президентът на ФК Румен Панайотов също получиха награди. За техния принос за развитието на футбола в България плакети на БФС им поднесе героят от САЩ’94 Бончо Генчев. С награди се вкючиха и председателите на Областните съвети на БФС във Видин и Враца Иво Марков и Милен Бельов. От ПФК Ботев (Враца), който днес също ще отбележи вековния си юбилей (ЧЕСТИТ ПРАЗНИК от екипа на chervenkarton.com!), изпратиха поздравителен адрес и специален плакет „100 години съперничество, партньорство, приятелство“.

За доброто настроение по трибуните в празничния ден допринесоха със своите изпълнениия мажоретки, танцови състави и градската духова музика, която сложи точка на събитието с изпълнение на любимото на цяла България Дунавско хоро на Дико Илиев. А за финал - сто балона полетяха във въздуха!


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.