Двама монтански борци с титли от ДЛП в Сливен

Двама монтански борци с титли от ДЛП в Сливен

                                                                                                                                                                                       СнимкиStart-photo.bg

Стефан Григоров и Дейвид Димитров станаха шампиони на Държавното лично първенство по борба класически стил, което се проведе в Сливен. Григоров донесе титлата на своя роден клуб Слава в кат. до 55 кг. По пътя си към златния медал Спортист №1 на Монтана за 2021 година отстрани представителя на Ловеч Десислав Георгиев, а след това и Айредин Хюсеинов (Бургас). На финала Стефан Григоров се разправи и с Паоло Милков от ЦСКА, записвайки категорична победа с 9:0. На почетната стълбичка златия медал му бе връчен от неговия личен треньор Детелин Костов-бат‘Деко. Финалната срещата пък бе съдийствана от Ангел Петров, който отскоро е първа международна категория. По време на откриването на шампионата реферът от врачанското село Згориград бе определен за най-добър съдия за 2021 г. и награден от президента на БФБорба Христо Маринов.

Другият монтански борец Дейвид Димитров пък спечели първия си златен медал с трикото на новия си клуб ЦСКА. На старта в категория до 72 кг носителят на златния пояс „Никола Петров“ отнесе с 9:0 Виктор Гюров, което явно стресна следващия му съперник Георги Аначков, който се отказа. На полуфинала Димитров победи Любомир Кирилов, а на финала не остави никакъв шанс на Нестър Нестъров (НСА) разгромявайки го с 8:0.

На тепиха при класиците излязоха 154 състезатели от 28 клуба, а заради противоепитемичната обстановка зрители в зала „Васил Левски“ не бяха допускани. Сред официалните гости бяха олимпийският шампион от Мюнхен‘1972 Георги Мърков и световният и европейски шампион Иво Ангелов. Двубоите бяха изгледани и от селекционера на националния отбор Братан Ценов и неговите помощници Емил Будинов и Елис Гури.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2022 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.