Дейвид Димитров триумфира със златния пояс „Никола Петров“ (снимки))

Дейвид Димитров триумфира със златния пояс „Никола Петров“ (снимки))

Страхотен успех постигна възпитаникът на монтанския СК Слава Дейвид Димитров на завършилия в пловдивската зала „Сила“ 58-ми международен турнир по борба класически стил. 24-годишният национал спечели титлата в кат. до 67 килограма и стана носител на златния пояс „Никола Петров“. По пътя си към златния медал състезаващия се за Миньор (Перник) състезател отнесе с 9:0 Кристобъл Торес от Чили и се наложи трудно с 2:1 над сърбина Мате Немеш, призьор от световни и европейски първенства. На финала Дейвид Димитров надигра с 3:1 друг представител на Западната ни съседка Себастиян Нед.


„За мен, както и за всеки борец, е гордост да стане носител на най-престижното отличие в българската класическа борба. Имах доста силни съперници, победих и първия и втория човек на сърбите в категорията. Надявам се това да е сериозна крачка към олимпийската квота на турнира в София следващия месец. Благодаря на Гриша Ганчев, който ми дава финансова стабилност да се подготвям, на министър Красен Кралев, на федерацията по борба, както и на всички треньори”, каза пред официалния сайт на БФ Борба Дейвид Димитров.

Друг възпитаник на Слава Стефан Григоров спечели бронзов медал в кат. до 55 кг. На турнира „Никола Петров“ и „Дан Колов“ участваха 20 страни, като България бе представена от 53-ма състезатели. Те извоюваха 6 златни, 3 сребърни и 7 бронзови медала в класическия и свободния стил. Отличниците в турнира бяха наградени от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Снимки: Start-photo.bg


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.