Шампионска титла за Ариана Кузманова от ДШ във Велико Търново

Шампионска титла за Ариана Кузманова от ДШ във Велико Търново

Ариана Кузманова стана шампионка на троен скок на държавния шампионат по лека атлетика за жени и мъже, който завърши днес на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. 20-годишната националка от Монтана донесе титлата на своя роден клуб Атлет с постижение от 13.39 метра, при -1.1 м/сек. насрещен вятър. На почетната стълбичка златния медал и бе връчен лично от нейната треньорка Светла Димитрова. Победител при мъжете стана Георги Цонов (СКЛА Ботев Пловдив), който скочи 16.28 м.

За Ариана Кузманова това бе второ състезание за годината. Тя се завърна по най-добрия начин на пистата след пауза от цяла година, през което време се възстановяваше от контузия, като подобри личното си постижение с цели 44 см. Това стана на силния международен турнир „Калитеа Интернешънъл Джъмпинг Мийтинг“ в гръцката столица Атина, където Ариана скочи 13.67 метра, с което покри и норматива за участие на Европейското първенство в Талин (Естония) за младежи и девойки до 23 години (8-11 юли).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Освен за мъже и жени шампионатът във Велико Търново бе и за юноши и девойки до 14 и до 16 години. В него участваха над 2000 състезатели и треньори. Специално в тяхна чест на площад „Цар Асен I“ кметът инж. д-р Даниел Панов бе поръчал спектакъла „Звук и светлина“.


Please publish modules in offcanvas position.