Пореден успех за Бойни спортове Монтана

Пореден успех за Бойни спортове Монтана

6 срещи, 6 победи и 1000 евро парична премия. Това е накратко равносметката за Даниел Евгениев от участието му на силния международен турнир по жиу-жицу от веригата AJP Tour Pro, който се проведе в Бургас. Възпитаникът на Бойни спортове Монтана бе безапелационен господар в кат. до 84 килограма. Той триумфира първо в дивизия „кафяви колани“, а след това и в „абсолютна“-та категория, която е обединена и в нея призовото място си оспорваха и победителите на „черни колани“.

„Само суперлативи за Дани, който стана абсолютен шампион на турнира AJP Bulgaria“, заяви треньорът на Бойни спортове Монтана Николай Цоков-Колето. Освен 1000 евро Даниел Евгениев си тръгна от южното ни черноморие и със статуетка от чист кристал с логото на федерацията-организатор на турнира.

Още един от лидерите на монтанския клуб се представи на ниво в Бургас. Леонид Тодоров не остави никакъв шанс на своите съперници в дивизия „кафяви колани“ в кат. до 77 кг. Това му даде правото да продължи в „абсолютна“-та категория. Там Лео започна с победа, но във втория кръг допусна загуба и остана на пето място, за което също получи парична награда.

„Турнирът в Бургас бе част от верига състезания на AJP Tour Pro, които се провеждат по целя свят. Тези професионални турнири са на федерацията от Абу Даби - AJP по Жиу Жицу. Те са професионални, защото имат голям награден фонд за дивизия „кафяви“ и за дивизия „черни колани“. Тази година голямата награда бе 1000 евро за шампиона на „абсолютна“ категория, вторият взе 500 евро и класиралите се до 8-мо място също си разпределиха различни суми“, каза още треньорът на Бойни спортове Монтана.

В турнира участваха отбори от Австрия, Франция, Чехия, Словакия, Полша, Сърбия, Румъния и Тунис, а България стана отборен победител в крайното класиране.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.