Очаквано: От БФС оставиха Първа лига с 14 отбора

Очаквано: От БФС оставиха Първа лига с 14 отбора

През сезон 2021-2022 година Първа лига остава с 14 отбора. Това решиха днес от БФС. Членовете на Изпълкома се събраха на редовно заседание на Национална футболна база в столичния квартал „Бояна“ и гласуваха да не се правят промени и ППЛ да запази сегашния си формат.

Другите варианти бяха два. Единият от тях, предложен в края на април, бе да няма изпадащи и групата да нарасне на 16 отбора. През последните дни пък се заговори за елитна лига от 17 отбора, в която да бъдат поканени Монтана, Етър (Велико Търново) и Септември (София).

В крайна сметка стана ясно, че в Първа лига ще ритат 16 отбора, ама друг път. T.е. от сезон 2022-2023 година. Това бе обявено официално от директора на прес отдела на БФС Христо Запрянов на пресконференция, на която присъстваше и завърналият се отново на поста си президент на футболната централа Борислав Михайлов.

Ето какво гласи решението: В края на сезона 2021-2022 година заемащият последното 14-то място в Първа лига изпада, а предпоследния 13-ти ще играе бараж с 4-ия от Втора лига. Първите три отбора от второто ниво на родния ни футбол пък влизат директно в елита и от сезон 2022-2023 година той нараства на 16 отбора.


Please publish modules in offcanvas position.