Ивайло Иванов приключи участието си в Токио след спорни съдийски решения

Ивайло Иванов приключи участието си в Токио след спорни съдийски решения

Ивайло Иванов приключи участието си в турнира по джудо на Олимпиадата в Токио. Надеждата на България за медал от най-големия спортен форум на планетата започна отлично участието си в кат. до 81 кг. Точно 28 секунди му бяха необходими, за да запише чиста победа с „ипон“ над бронзовия медалист от Панамериканските игри през 2011 г. Емануел Лусенти (36 г.) от Аржентина.

Във втория кръг 27-годишният национал от Монтана се изправи срещу представителя на Узбекистан Шарофидин Болтабоев. След първите две минути двамата състезатели вече имаха по едно наказание. Във втората част узбекът получи второ такова, а срещата влезе в продължение. В третата му минута и Иванов получи второ наказание. След това на два пъти съдиите имаха повод да накажат Болтабоев за трети път и за победител да бъде обявен Ивайло Иванов. Това обаче не стана, а като компенсация треньорът на Шарофидин Болтабоев бе изгонен за даване на наставления извън определеното време. Миг невнимание от страна на българския джудист донесе скъпоценна точка на неговия съперник, който след 9:50 минути борба на татамито спечели с „вадзари“ със “златна оценка” и се класира за ¼ финалите.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.