Какво се случи на днешния Извънреден конгрес на БФС

Какво се случи на днешния Извънреден конгрес на БФС

Борислав Михайлов спечели най-много гласове на днешния Извънреден конгрес на БФС. От 480 гласували „за“ досегашния президент бюлетина пуснаха 241 от делегатите, 230 подкрепиха кандидатурата на Димитър Бербартов, 8 дадоха гласа си за Христо Порточанов, а една бюлетина бе невалидна. Така с 50%+1 от гласувалите Михайлов бе избран за рекордния пети мандат за президент на БФС.

На излизане от залата Димитър Бербартов обаче разкри, че изборът ще бъде оспорван в съда и се позова на устава на БФС, според който: ако половината от регистрираните делегати плюс един дадат гласа си за даден кандидат той печели. „В началото водещият обяви, че регистрираните делегати в залата са 483 и са необходими 242 гласа за победа. Така, че според мен един глас не стига на Борислав Михайлов и наше право е да оспорваме това решение“, заяви Димитър Бербатов.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.