Понеделник, Октомври 26, 2020
Инж. Диман Георгиев завърши в „Топ 4“ на „Писта София“

На крачка от подиума завърши участието си във втория кръг от републиканското първенство по автомобилизъм на писта зам. кметът на община Монтана инж. Диман Георгиев. Състезаващият се за Старт М (Криводол) пилот финишира с четвърто време на специално изграденото трасе в столичния кв. „Младост“. Инж. Георгиев имаше проблеми с автомобила, но добрата работа на неговите механици в бокса, му позволиха да участва и да подобри класирането си от дебюта си на писта “Енос“ край пловдивското село Калояново в началото на август, когато остана пети.

Победител в най-силния клас „Макси“ стана Константин Маршавелов с „Мицубиши Ево 10“ от КА-2 Рейсинг тийм, който изпревари Илиян Царски (АСК Автоцар рали сервизи) с „Мицубиши Ево 9„ и съотборника си Камен Василев (Мицубиши Ево 10). Другият пилот на Старт М (Криводол) Румен Киров счупи полуоска на своето „Субару Импреса“ и отпадна от надпреварата.

Най-високо на подиума в клас „Спорт“, в който стартираха 16 автомобила, стъпи Йордан Методиев от АСК Дианел Рейсинг с „Хонда Сивик“, а в клас „Туринг“ първи финалната линия пресече Кольо Карастоянов (КА-2 Рейсинг Тийм) с „Хонда Сивик“.

В клас „Лада“ победата на „Писта София“ грабна Веселин Николаев (СКА Динамо). Дончо Дончев и Валери Илиев от Жикомоторспорт (Видин), и Георги Ставров от Старт М (Криводол), се наредиха на последните три места.

На 26 и 27 септември на писта „Стара Загора“ ще се проведе третият кръг от републиканското първенство по автомобилизъм на писта.