Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cherve715/public_html/templates/gk_evonews/lib/menu/GKBase.class.php on line 96
Червен Картон - Вицешампионска титла за Иво Иванов на Европейското в Прага
Четвъртък, Март 04, 2021
Вицешампионска титла за Иво Иванов на Европейското в Прага

Най-добрият български джудист Ивайло Иванов донесе и първия медал за националния ни отбор от Европейското първенство в Прага. Възпитаникът на монтанския СК Слава’83 спечели сребърно отличие в кат. до 81 кг. По пътя си към вицешампионската титла Иво се разправи последователно с Никола Шилар (Франция), Марсел Черчеа (Румъния) и с турчина Ведат Албайрак, който е сребърен медалист от световното първенство в Баку през 2018 г.

За място на финала Ивайло Иванов отстрани Фран де Вит от Нидерландия като първо записа „вадзари“, а малко след това и чиста победа с „ипон“. По същия начин 26-годишният национал отстъпи в последния си мач от европейския шампион за младежи под 23 години от по-рано този месец Тато Григалашвили от Грузия. 

„Днес аз просто спечелих среброто, насладих се на момента, бях в добра форма, през целия ден имах и други лични емоции и проблеми в главата си, но наистина дадох всичко от себе си. И съм доволен, щастлив, благодарен. Защото това, което сме постигнали е плод на много труд, лишения и борба. Всеки ден. И в пандемията, и в “нормалното” време, и когато децата са ми болни и мен ме няма и когато не мога да се виждам с близките, за да ги опазя. Този си го заслужих и съм благодарен. Другият път дано е с друг цвят

И тези думи не означават, че приемам и съм доволен от загубата и няма да се боря за злато, но човек трябва да оценява и по-малките неща в живота си по пътя към върха.

Благодаря на всички за подкрепата, той е за вас!“, написа в личния си профил Ивайло Иванов.