Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cherve715/public_html/templates/gk_evonews/lib/menu/GKBase.class.php on line 96
Червен Картон - Шампионска титла за Стефан Григоров от ДЛП по борба (снимки)
Сряда, Май 12, 2021
Шампионска титла за Стефан Григоров от ДЛП по борба (снимки)

Възпитаникът на монтанския СК Слава Стефан Григоров стана шампион на България на завършилото в столичната зала „София“ държавното лично първенство по борба за мъже. 27-годишният национал грабна златния медал в кат. до 55 в класическия стил. По пътя си към най-престижното отличие четирикратният победител в анкетата Спортист на Монтана (2011, 2012, 2013, 22013) спечели и четирите си срещи, като на финала се наложи с убедителното 6-0 над представителя на СКБ Васил и Георги Илиеви (Кюстендил) Недялко Петров. Стефан Григоров бе награден от своя дългогодишен треньор Детелин Костов-бат‘Деко. „Заслужена титла за Стефчо. Много се радвам за него, защото миналата година отново в спор за първото място водеше на същи състезател с 10-5, но реши, че си е свършил работата, отпусна се и бе надигран с 10-11. Сега обаче не допусна нито за миг колебание“, заяви Детелин Костов. С бронзовия медал в категорията, в която се пуснаха 16 състезатели, се окичи Марио Михайлов (НСА).

Другият представител на СК Слава (Монтана) в шампионата Ивайло Александров остана на 10-то място в кат. до 82 кг, в която участваха 22 борци и която бе най-многолюдната. „За съжаление имахме само двама представители на това първенство. Много от момчетата заминаха да работят зад граница, но не мога да ги виня за това“, каза още бат‘Деко. Някои като Дейвид Димитров пък смениха клубната си принадлежност. На ДЛШ в столицата Димитров, който вече втора година се състезава за Миньор (Перник), стана вицешампион в кат. до 67 кг.