Неделя, Януари 17, 2021
Исторически медал за Ивайло Иванов

Ивайло Иванов спечели бронзов медал в кат. до 81 кг от завършилия в Доха (Катар) Мастърс турнир по джудо.Възпитаникът на СК Слава’83 записа успех с „вадзари“ в първата си среща, която бе срещу представителя на Турция Ведат Албайрак, който е трети от Световното първенство в Баку‘2018. След това 26-годишният национал се наложи също с „вадзари“ над панамериканския вицешампион Брианд Етиен от Канада, а в третия кръг отстрани по същия начин и Шамил Барчашвили (Австрия).

За място на финала Иванов отстъпи на Франк де Вит от Нидерландия, а в спор за бронза се изправи срещу европейския шампион от Варшава‘2017 Алан Кубецов (Русия). 6 секунди преди да изтече редовното време състезателят на ЦСКА изоставаше в резултата, но съперникът му получи трето наказание (шидо) и победата грабна националът от Монтана. 

На Мастърса в Доха участваха най-добрите 36 джудисти в света във всяка категория, които получиха специална покана от организаторите.
Останалите двама български представители в Доха Ивелина Илиева (57) и  Янислав Герчев (60) отпаднаха рано от битките за отличия. С успеха си в Катар Ивайло Иванов стана първия носител на медал от Мастърс турнир в историята на българското джудо.