Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cherve715/public_html/templates/gk_evonews/lib/menu/GKBase.class.php on line 96
Червен Картон - Шампионът на 60 м в зала с емоционално изявление
Понеделник, Март 08, 2021
Шампионът на 60 м в зала с емоционално изявление

Денис Димитров използва личния си профил, за да благодари на хората, които му помагаха и бяха край него в последните месеци. След едногодишно прекъсване 26-годишният национал се завърна подобаващо на пистата печелейки шампионската титла в спринта на 60 метра в юбилейното 50-то издание на международния турнир по лека атлетика „Академик“.

„Благодаря на моите нови-стари треньори Йордан Йовчев и Груди Грудев, които върнаха желанието ми за спорт! Отново съм на пистата с победа и покрит норматив за европейско първенство! Благодаря на моето семейство, което преди няколко дни се увеличи с още един член, а това е моят СИН Самуил! Те са моята най-голяма мотивация за успех! Благодаря на моя брат Милен Цветанов, с който сме винаги заедно във всичко! Благодаря на кмета на Монтана г-н Златко Живков и зам. кмет Диман Георгиев, които подсигуряват моята подготовка! Именно заради тези хора се завърнах в родния си клуб Атлет“, написа Денис.

На 5 януари Денис Димитров стана и баща, след като съпругата му Виктория го дари със син. Той има личен рекорд от 10.16, който постигна на държавното първенство в Правец през 2013 година и с който остава най-бързият българин за последните 30 години. С резултата си от турнир „Академик“ вчера пък Денис покри и международния норматив на 60 м (6.77) за Европейското първенство в зала, което ще се проведе в Торун (Полша) от 5 до 7 март.