Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cherve715/public_html/templates/gk_evonews/lib/menu/GKBase.class.php on line 96
Червен Картон - Първа лига с 16 отбора още от лятото, Боби Михайлов от днес отново президент
Сряда, Май 12, 2021
Първа лига с 16 отбора още от лятото, Боби Михайлов от днес отново президент

Отборите в елитната Първа лига да бъдат 16 още от сезон 2021-2022 година, реши на днешното си заседание Изпълкомът на БФС. Добре познатата класическа формула обаче бе отхвърлена и отново ще има плейофи. Експертна група ще умува до 25 май?!, как да точно ще бъдат разпределени отборите, но спряганият вариант е 6-4-6, като от първата група ще бъдат излъчени медалистите, втората ще се бори за седмата позиция и оттам ще търси влизане в Лига Европа, а в последната ще определят изпадащите два или три тима. От новия сезон пък Втора лига ще бъде увеличена от 16 на 18 отбора, гласуваха още на сбирката в „Бояна“, на която президентът в 558-дневна оставка Борислав Михайлов изненадващо се появи, за да обяви, че я оттегля.

 

„Починах си и съм готов за вас. Беше ви скучно без мен. Видях грешки в себе си и в общите решения с моите колеги. Дойдох, за да организираме редовен Конгрес другата година, за да има време колегите да покажат идеите. Оттеглих се, защото съм отговорен човек и по същата причина се връщам“, заяви славният някога вратар на големия някога национален отбор на България.