Само двама шофьори карали фиркани около Международния ден на труда

Само двама шофьори карали фиркани около Международния ден на труда

209 нарушения на скоростните режими и 129 санкции по Закона за движение по пътищата са резултатите от предприетите от Пътна полиция мерки за повишаване безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия през почивните дни около 1-ви май.
При извършените проверки на 528 МПС и 674 души са съставени 61 акта и са наложени 61 фиша за различни нарушения на ЗДвП. С автоматизирани технически средства за контрол на скоростта са установени 209 нарушения на скоростните режими, от които 127 в населените места и 82 – в извън населените.
В хода на специализирани полицейски операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност” са заловени двама неправоспособни водачи и двама, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотични вещества.

25 водачи са глобени за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски, 13 - за неспазване на пътни знаци и маркировка, 5-ма – за неправилно изпреварване и движение по пътното платно, 1 – за преминаване на забраняващ сигнал на светофарна уредба. Глобени са 2-ма водачи за използване на мобилен телефон при управление на МПС и 2-ма – за отнемане предимство на пешеходци. Пътните полицаи са установили още 78 други нарушения на Закона за движение по пътищата.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2022 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.