ОУ „Св. Св. Кирил и Методи“-Габровница бе домакини на тържество по случай Гергьовден-Едерлези (снимки)

ОУ „Св. Св. Кирил и Методи“-Габровница бе домакини на тържество по случай Гергьовден-Едерлези (снимки)

Тържество по случай Гергьовден-Едерлези се проведе в ОУ „Св. Св. Кирил и Методи“ в село Габровница. То бе организирано от Младежки център-Монтана под мотото „Живеем заедно, празнуваме различията“. „Неговата цел бе да намалим дискриминацията, като обединим роми и българи в празнуването на един общ празник“, казаха организаторите.

Присъстващите на събитието видяха изпълнения на местния танцов състав „Китка“ към Народно читалище „Асен Йосифов – 1926“, а с автентичен северозападен фолклор се изяви певческа група „Пъстренец Джуниър“ към Обшински младежки дом. Театралната постановка „Градина на народите“, представена от талантливите ученици от селото, пък разкри смисъла и красотата на празника, който продължава да ни сплотява от векове.

Специални гости на тържеството бяха кметът на Община Монтана Златко Живков и зам. кметът Тихомир Антонов, който е и ръководител на проекта за изграждане на Младежкия център в Монтана.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2022 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.