Наградиха призьорите от Международния конкурс „С очите си видях бедата“ (снимки)

Наградиха призьорите от Международния конкурс „С очите си видях бедата“ (снимки)

Победителите от областния етап на Международния конкурс „С очите си видях бедата“ бяха наградени с грамоти и подаръци от областния управител на Монтана Ванина Вецина и директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Венцислав Райков. Те благодариха на ученици за участието им конкурса както и на техните ръководители за оказаната подкрепа.

Конкурсът е традиционен, организира се от ГДПБЗН, в партньорство с Министерство на образованието и науката и Националния дворец на децата, и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа. Той обхваща познанията на подрастващите за рисковете от бедствия и пожари, както и начините на поведениепри тях. Целта е да се предадат тези познания със средствата на изобразителното изкуство. Така същевременно се провокира интерес към професията на пожарникаря и спасителя, както и желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда. Насърчават се и творческите заложби при децата и учениците.

В областния кръг на конкурса участват класираните се на първите три места в общинските етапи. Произведенията са общо девет, а авторите им са оценявани в две възрастови категории. В групата на децата от 7 до 10 години първите три места окупираха момчета от Берковица. Победител е Иван Севастакиев, на 8 г. от III ОУ „Иван Вазов“, а след него се наредиха 9-годишният Ивелин Иванов (II ОУ „Христо Смирненски“) и Антонио Николицов (9 г. от III ОУ „Иван Вазов“).

При децата от 11 до 13 години най-високо бе оценена рисунката на Анджелина Костова (12 г.) от II ОУ „Константин Фотинов“-Лом. Наградата за второ място грабна Кристина Кирилова (13г.) от I ОУ „Никола Първанов“-Лом, а за трето отиде у Никола Петков (11 г.) от III ОУ „Иван Вазов“-Берковица. Отличените творби ще участват в националния етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”.

„Искам да благодаря на всички деца, които участваха в този конкурс. Благодаря и на преподавателите им и техните родители, както и на членовете на журито. На победителите пожелавам успех на финалния кръг на състезанието и още много награди“, каза в обръщението си по време на награждаването областният управител на Монтана Ванина Вецина.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2022 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.