Финансово-стопанската професионална гимназия отбеляза тържествено вековен юбилей

Финансово-стопанската професионална гимназия отбеляза тържествено вековен юбилей

Финансово-стопанската професионална гимназия „Васил Левски“ отбеляза с официално тържество 100 години от основаването си. То се проведе в голямата зала на Драматичен театър „Драгомир Асенов“, а сред официалните гости бяха областният управител на Монтана Ванина Вецина и кметът Златко Живков.

„През последните години бивши и настоящи учениците на ФСПГ спечелиха куп призови места от национални състезания, олимпиади, панаири на учебно-тренировъчни фирми. Те са редовни участници и в европейски проекти, а оценката на работодателите за тях е висока. Зад тези успехи стоят десетки учители, педагози, специалисти, ръководители, но благодарностите са и за родителите им, защото без тях тези резултати не биха били възможни“, заяви при официалното откриване на събитието директорът на елитното училище Веселка Иванова.

Вековният юбилей бе предшестван от редица други училищни инициативи, сред които конкурс за най-голямо родословно дърво от възпитаници на гимназията и засаждане на сто дръвчета по алеята на бул. „Хаджи Димитър“.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2022 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.