Малки художници от студио ,,РениАрт“ представиха творбите си (снимки и видео)

Малки художници от студио ,,РениАрт“ представиха творбите си (снимки и видео)

Пъстра, свежа и живописна изложба бе подредена в галерия „Кутловица“ в Монтана. В експозицията са включени творби на талантливите малки художници от студио ,,РениАрт“, с ръководител Таня Василева и в нея могат да се видят живопис, графика, пластики, папие-маше, рисувана керамика. Авторите са 45 деца на възраст от 6 до 18 години. Със своите творби те отново засвидетелстваха своето място в културния дух на град ни.

„Днес откриваме една страхотна изложба, на едни много талантливи момичета и момчета от нашия град. Казвам добре дошли на техните родители, които знам какви усилия полагаха, особено през последните две, много тежки за всички ни, години, за да може техните деца да творят. Благодаря на нашите домакини, които ни предоставиха тази зала. Най-големите благодарности естествено са за малките художници, които осмислят живота ни. И не на последно място голямо благодаря на техния преподавател, учител и приятел Таня Василева. Благодарение на нея делото на Рени Петрова продължава“, заяви по време на официалното откриване художникът Владимир Цветков, сътрудник в сдружение "Студио Рениарт".

Малките творци бяха поздравени от председателя на Общински съвет инж. Иво Иванов, от началника на РУО-Монтана Трайка Трайкова, Александър Герасимов, директор „Хуманитарни дейности“ и от главния експерт „Култура и вероизповедание“ на общината Нели Василева. Те раздадоха и многобройните награди, които възпитаниците на студио „Рени Арт“ донесоха в Монтана от различни международни и национални конкурси.

Изложбата ще остане в галерия зала „Кутловица“ до 20 юни. Не пропускайте да я видите!

 

 


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2022 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.