Обявиха частично бедствено положение в няколко населени места в областта, затвориха за 3 дни прохода Петрохан

Обявиха частично бедствено положение в няколко населени места в областта, затвориха за 3 дни прохода Петрохан

Поройният дъжд излял се днес над региона нанесе значителни материални щети в няколко населени места в област Монтана, в които бе обявено частично бедствено положение. Река Ботуня е излязла от коритото си и заляла улици в кв. Заножене във Вършец, разрушени са мостове, а много къщи са наводнени. Подобна е и ситуацията в село Горно Озирово. Река Бързийска също преляла, а водата влязла в дворове и къщи в с. Бързия. За щастие няма пострадали хора.

Камъни и наноси пък са запушили водостоци в прохода Петрохан, а пороят е подкопал пътното платно и отнесъл асфалта в участъка Бързия – Гинци на 59-и км. За последното денонощие там са паднали 117 л/кв м. Петрохан бе затворен за три дни, като тепърва ще се изчисляват щетите.

С над метър е повишила нивото си и река Дългоделска Огоста. На няколко места в с. Дълги дел реката е излязла от коритото и е стигнала до оградите на близките къщи. Поради влошени метеорологични условия, има частични прекъсвания на електрозахранването в някои населени места в областта.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2022 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.