Неделя, Юли 05, 2020
Малчуганите на Юли, Паро и Ники сложиха още една купа във витрината си

Отборът на Монтана спечели второто издание на детския турнир (р. 2011 г.) по „Футбол 5“ в памет на защитника на Ботев (Враца) Сашо Ангелов. Той се проведе в спортната зала на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и в него взеха участие още Локомотив (Мездра), Пегас (Видин), клуб „Звездичка“ и четири формации на домакините. След оспорвани срещи малките монтанци стигнаха до финала, където се наложиха с 3:2, след изпълнение на дузпи, 2:2 в редовното време, над първия тим на Ботев.На трето място остана отборът на Локомотив, четвърти миналогодишният победител Пегас.

Призьорите бяха наградени от кмета на Враца Калин Каменов. „Благодаря на всички, които участваха в турнира, посветен на легендата Сашо Ангелов. Вярвам, че с подкрепата на вашите треньори и родителите ви, ще продължавате да се развивате и да ставате още по-добри!“, заяви при закриването врачанският градоначалник.

Треньор на Монтана е Юлиян Райчев, помагат му Йордан Тодоров-Паро и Николай Михайлов. За отбора това е трета Купа от началото на годината, след като монтанските малчугани спечелиха турнир „Южно Черно море“ в Обзор и този в „Прециз“. В основата на триумфа във Враца бяха: Алекс Нейков, Валерио Иванов, Вилиян Андреев, Денис Мариянов, Едислав Иванов, Иван Иванов, Ивайло Иванов, Ивелин Ненов, Кристиян Иларионов, Кристиян Нончев, Николай Божидаров, Никола Пемперски, Теодор Сотиров.