Събота, Май 30, 2020
9 ученика получиха стипендии за забележителни успехи през учебната година

В навечерието на един от най-светлите български празници - Денят на славянската писменост и култура 24 май кметът на Монтана Златко Живков връчи стипендиите на учениците от Монтана, постигнали забележителни успехи в конкурси и състезания проведени у нас и в чужбина. Специалната стипендия от 6100 лв. грабна Магдалена Александрова (вокално пеене), като половината от сумата тя получи днес, а останалата ще вземе в края на годината.

Трима ученика пък получиха годишната стипендия на община Монтана в размер на 3600 лв. Сред тях бе балканският шампион по кикбокс от Ниш‘2019 Алекс Цветанов от СК Спарта. Останалите двама стипендианти са Томас Симеонов раздел ”култура и изкуство” и Дейвид Каменов (наука и техника). Отличените ученици бяха поздравени и от председателят на Общински съвет Монтана Иво Иванов.

С еднократна стипендия от 610 лв. от общината си тръгна и един от най-талантливите състезатели на Бойни спортове Монтана Искрен Цветков. В началото на годината възпитаникът на Финансово стопанската гимназия стана европейски шампион на проведеното в Лисабон първенство на Стария континент по бразилско жиу-житцу. Същата сума получиха Алекс Атанасов (наука и техника) и Калина Кръстева, Анна-Мария Асенова и Дона Юлиянова и трите за постижения в раздел „култура и изкуство”.