Деца с изявени дарби от Монтана получиха стипендии (видео)

Деца с изявени дарби от Монтана получиха стипендии (видео)

Кметът на Монтана Златко Живков връчи осем стипендии на деца с изявени дарби във втората сесия за годината. За четирима от избраните, които са с еднократна финансова помощ, събитието се състоя пред журналисти. Двама от тях са от Природо-математическата гимназия  -  малкият математик Деян Георгиев от VІ клас и състезателят по бойни изкуства Димитър Димитров от ХІІ клас. Стипендианти са и младият предприемач Цветомир Стефанов - ХІІ клас от финансово стопанската гимназия  и талантливият художник Никола Славов - Х клас от езиковата гимназия.

Четирима ученици ще получат и втори траншове от определените им стипендии през годината. Специалната стипендия на община Монтана е за Магдалена Александрова в област „Култура и изкуство”. В същата област годишна  стипендия има Томас Симеонов. Другите двегодишни стипендии са за  Алекс Анчов в област „Спорт” и Дейвид Каменов в област „Наука и техника”.

За стимулиране на деца с изявени дарби община Монтана е отделила през тази година 19 520 лева.


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.