Незаконна оранжерия за канабис разкриха в Бойчиновци (снимки и видео)

Незаконна оранжерия за канабис разкриха в Бойчиновци (снимки и видео)

Полицаи от Монтана разкриха незаконна оранжерия с канабис, разположена в района на кв. Огоста в Бойчиновци. Униформените са действали след получен сигнал. При претърсването са иззети 600 растения  –  52 кг зелена и 13 кг суха тревна маса. В оранжерията имало оборудвана лаборатория – инсталация с таймери, въздуховоди и всичко необходимо за отглеждане на растенията. „Техниката е на много високо ново“, разкри директорът на ОД на МВР-Монтана ст. комисар Пламен Томов.

Има и заподозрян, a по случая се водят две досъдебни производство. Едното е за незаконно производство, отглеждане и  съхранение на наркотични вещества с цел  разпространение, а другото за незаконно присъединяване към електрическата мрежа, което било установено при проведения оглед.

Наблюдаващият прокурор Лилия Илиева обясни, че материалите от предварителното производство вече са внесени в окръжен съд за преценка и продължаване на разследването. „Предстоят експертизи и установяване на стойността на иззетите растения и техника“, пък каза окръжен прокурор Росен Петков.


 


Всички права са запазени. Всички права на интелектуална собственост върху информационните ресурси и материали, публикувани на сайта са обект на закрила по действащия Закон за авторското право и сродните му права, а нерегламентираното им използване представлява закононарушение и влече гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство. Всеки има право да цитира информация от сайта, като носи отговорността за нейната достоверност. При цитиране е задължително да се упомене източникът, придружен с хипер-връзка към неговия интернет адрес.

© 2021 Design © 777x7 LTD | 777x7.com. All rights reserved.

Please publish modules in offcanvas position.