Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cherve715/public_html/templates/gk_evonews/lib/menu/GKBase.class.php on line 96
Червен Картон - Задържаха рецидивисти по време на специализирана полицейска акция в Брусарци
Четвъртък, Февруари 25, 2021
Задържаха рецидивисти по време на специализирана полицейска акция в Брусарци

Специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и контрола за спазване на разпоредбите, касаещи движението по пътищата бе проведена днес на територията на Брусарци. Под ръководството на окръжния прокурор Росен Петков, районния прокурор Емил Овчаров, зам. директора на ОДМВР Монтана комисар Димитър Мишонов и началника на РУ Лом гл. инспектор Огнян Иванов бяха проверени 23 обекта, 59 моторно превозни средства и 64 лица. На три адреса в града са установени дърва, съхранявани без контролна марка и документи, доказващи произхода им. Съставени са 4 акта за установяване на административно нарушение по Кодекса за застраховането и по Закона за горите. Разкрити са 5 престъпления и са заведени 4 заявителски материала.

За срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани рецидивистите В.А. и С.К. от с. Крива бара, във връзка с водено разследване за кражба от имот на 64-годишна жена. Установени са и са иззети предмети и на други кражби - моторен трион, чували с посуда. Открити са 84 литра алкохол, държан без необходимите документи.

Преди няколко дни в с. Киселево е била разкрита нарколаборатория. В хода на образуваното досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение и незаконно отглеждане на растения от рода на конопа е бил задържан 42-годишният Д.К. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност. След задържането му с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа е било внесено в съда искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“. Окръжният съд в Монтана е наложил на обвиняемия Д.К. мярка за неотклонение - гаранция в пари, която ще бъде обжалвана от държавното обвинение пред Софийския апелативен съд.