Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cherve715/public_html/templates/gk_evonews/lib/menu/GKBase.class.php on line 96
Червен Картон - Предстои пълна промяна на читалище „Разум 1883” в Монтана
Сряда, Април 14, 2021
Предстои пълна промяна на читалище „Разум 1883” в Монтана

През следващата седмица се очаква да започне обновяването на една от най-старите обществени сгради в Монтана – тази на читалище „Разум 1883”. Това съобщи кметът Златко Живков на днешния си брифинг, на който разкри, че е подписал договор за финансиране на проекта по оперативна програма „Региони в растеж”.

В годината, в която Монтана ще отбележи 130 години от повторното обявяване на градски статут на общината ще бъдат инвестирани 2 156 000 лева за развитие на културна инфраструктура. Сградата на читалището ще претърпи пълната промяна на вътрешните помещения, ще бъде изградена нова концертна амфитеатрална зала с капацитет от 285 места. Тя ще е оборудвана с модерна сценична техника. Ще бъдат направени водопроводна, електрическа, отоплителна и вентилационна инсталации, мазилки и пребоядисване.
Срокът за изпълнение на проекта е 2 години и половина. „Повечето от процедурите по обявяване на обществени поръчки за изпълнение на различните дейности е минал, така че се надявам, че ремонтът ще завърши за по-кратко време“, заяви кметът на Монтана.